Sestavine:
200 g polnozrnatih piškotov
400 g skute (šifra izdelka 45)
450 g kisle smetane (šifra izdelka 46)
85 g masla (šifra izdelka 43)
2 domači jajci (šifra izdelka 48)
140 g kokosovega sladkorja (šifra izdelka 271)
Vanilin sladkor (šifra izdelka 575)

Preden se lotite »pacanja« segrejte pečico in se pripravite na drobljenje piškotov. Če imate takšno srečo, da imate doma aparat, ki bo to storil namesto vas vam zavidava! Ostali, ki boste to počeli na roke, pa srečno. Torej, zdrobite polnozrnate piškote (npr. Leibniz) in čeznje prelijete 85 gramov stopljenega domačega masla. Z rokami, čistimi seveda, zmešajte tako, da piškoti ne bodo več tako suhi in stresite v pekač. Potlačite jih, da izgledajo kot tanek biskvit in čez polijte zmes, ki jo pripravite in dveh jajc, 140 gramov sladkorja, vanilinga sladkorja in domače skute. Pekač dajte v pečico za 20 minut na 190ᵒ. Medtem pripravite drugo in tudi zadnjo plast. 450 gramov domače kisle smetane ter sladkor po želji. Ko vzamete pekač ven, medtem pečice ne ugašajte, ga pustite hladiti naslednjih 20 minut in šele nato nanesite zadnji sloj. Najverjetneje se vam bo zdela zmes pretekoča, ampak brez panike. Za zaključek vse skupaj postavite v pečico še za deset minut. Po desetih minutah torto hladite vsaj pet ur, najbolj pa priporočava, da jo pustite stati čez noč.

Potem pa je na vas, da se malo poigrate in tortico še okrasite. Ena ideja je, da segrejete gozdne sadeže in jih ob serviranju prelijete čez torto. Midva sva torto pripravila za prijateljev rojstni dan, zato sva se poigrala z bombončki in iz temne čokolade v prahu dodala napis. Pa dober tek!