Preverimo slovensko lokalno kakovost

V septembru in oktobru potekajo dnevi odprtih vrat, namenjeni spoznavanju vsega, kar je povezano s pridelavo in predelavo lokalne hrane, življenja in dela na podeželju ter nenazadnje druženju z lokalnimi pridelovalci/predelovalci hrane.

Dnevi odprtih vrat spadajo v drugi del promocijske kampanje lokalne hrane pod sloganom "Preverimo lokalno kakovost". 

Obiskovalci si bodo lahko ogledali pridelavo in predelavo lokalne hrane in poskusili nekatere  domače izdelke, ter preiskusili svoje spretne prste v opravilih, ki jih bodo zanje pripravili gostitelji. Poleg tega bodo ves čas prisotni strokovnjaki, kateri bodo odgovarjali na vsa vprašanje v zvezi s proizvodnjo hrane. Na takšen način lokalna kakovost odpira svoja vrata in gradi zaupanje med potrošniki. 


Dnevi odprtih vrat so priložnost za spoznavanje:

– Različnih načinov kmetovanja (ekološko, integrirano ali konvencionalno),
– uporabe škropiv in delovnih strojev,
– postopkov predelave lokalnih izdelkov,
– postopkov nadzora živil od vil do vilic, zagotavljanja sledljivosti porekla in varnosti živil,
– pridelave sadja in zelenjave in prehranskih koristih sveže pobranih plodov,
– življenja živali, njihove prehrane in bivalnih prostorov in
– življenja na slovenskih kmetijah.

Več o dnevih odprtih vrat in razporedu si lahko ogledate tudi na  www.lokalna-kakovost.si.

Prijava na e-novice

Facebook