Les je nova stara surovina

Nikoli nisem bila posebej pozorna na različne materiale nakita. No niti ne bom trdila, da nisem bila pozorna, sklepala sem, da je pač večino nakita iz različnih kovin – jeklo, srebro, zlato, belo zlato ... No pa saj večino tudi je iz kovin. Potem pa sem bila letos na morju naravnost navdušena nad nakitom iz lesa oljke. Zame novo odkritje.  
 
Mogoče se sedaj nasmihate, ker lesen nakit poznate že nekaj časa, jaz pa enostavno očitno nisem bila preveč pozorna. Do sedaj. 

S pomočjo prijateljev, sem si izbrala lep lesen prstan, ki pa je na žalost končal kot obesek na verižici. Na prstu se mi je namreč naredil zelen obroček, kot odtis prstana, in morala sem ga sneti. 

Ne dolgo časa po vrnitvi nazaj domov v realnost, pa sem na enem izmed socialnih omrežij zasledila lesene okvirje za očala, sončna in korekcijska. Ker imam takšno srečo, da jih vsak dan nosim na nosu, sem šla povprašat v eno izmed optik, kako je z lesenimi okvirji v Sloveniji. Iz prve roke mi je prodajalec pokazal kar nekaj očal, a nobena niso bila prav iz lesa, šlo je namreč za imitacijo lesa. Torej plastični okvirji, ki pa so tudi na otip zelo podobni lesu. Malo sva se zaklepetala in obljubil mi je, da se bo pozanimal kako je z lesenimi očali pri njihovih blagovnih znamkah. 

 

 

Več kot očitno je, da so leseni modni dodatki vedno bolj in. Stvari kot so obeski za verižice ali pa verižice nasploh so nam vsem znane. Prstani in okvirji za očala, pa mogoče malo manj. A ni le nakit tisti, ki je prijazen okolju.

Lesene igrače za otroke.

Malo bolj poznane so nam lesene igrače za otroke – so bolj vzdržljive in se ne pokvarijo tako hitro kot plastične ter so prijazne okolju in otrokom. Malčki radi nesejo igrače tudi v usta in pri eko lesenih igračah (kocke, figurice, avtomobilčki ...) ne bodo prišli v stik z nobeno strupeno snovjo. Tako kot igrače, pa so se za zelo uporabne izkazali tudi leseni poganjalci – podobni so kolesu, le da nimajo padal in se otrok z nogami odriva od tal. Tako se tudi uči obdržati ravnotežje in je res super trening za razvoj malčkov. 

Prijava na e-novice

Facebook