Dobrote druge degustacije


Kot smo vam obljubili, smo za vas pripravili novo degustacijo. Crkljali smo se z drugačnimi živili kot pri prvi degustaciji in ker ste bili že takrat precej pridni, smo tokrat pripravili malo večje količine. No pa kdo bi nam zameril, če je vse tako okusno.

Slastno Ghee maslo danes navajam kot prvo živilo z namenom, saj ga v jeziku kulinarike imenujejo kar kulinarično zlato. Uporabljamo ga kot dodatek pri pripravi sladkih jedi kot so biskviti, piškoti, muffini, palačinke itd. Za vse tiste, ki ghee masla še ne poznate naj izpostavim, da gre za kuhano maslo, ki se v postopku počasnega kuhanja prečisti. To pomeni, da se odstranijo ogljikovi hidrati, beljakovine in voda - ostane le čista maščoba. Gi pa je ena izmed najbolj zdravih in telesu znanih maščob, saj ne vsebuje transmaščobnih kislin in ne dviguje holesterola v krvi. Med drugim tudi stimulira prebavo, prehranjuje in krepi možgane, povečuje spomin, odlično podmažuje sklepe ... in še bi lahko naštevala. 

Degustirali smo tudi poltrdi ovčji sir, hladno stiskano bučno, konopljino in laneno olje. Kot dodatek pa seveda tudi bučna semena. Iz prve degustacije že poznani vloženi šparglji, ki so še vedno tako okusni kot prvič. 


Nekaj lokalnega sadja - češnje, nektarine, marelice ... Domači čaj iz mete in melise in pika na i ali pa če uporabim frazo slastna "češnja na vrhu tortice" - sladek med iz rešelike ter gozdni med. No na koncu pa tako kot pri prvi degusraciji lahko dodam le, da fotografija govori sama zase. 

 

Prijava na e-novice

Facebook