BIO in EKO manija

 
Zdrav (s tem se navezujemo na uživanje ekoloških/bioloških in lokalnih živil) način prehranjevanja se povezuje z ideali kot je zdrav, odgovoren, srečen in aktiven posameznik. V sodobnem času je skrb za zdravo življenje in svoje telo pomembno vprašanje ter cilj posameznikov in družb. Naše zdravje je neposredno povezano z našimi prehranskimi navadami, česar se zaveda vedno več ljudi. Mediji radi opozarjajo, da ima čedalje več ljudi, tako otrok kot odraslih, prekomerno telesno težo, obenem pa svarijo pred uničevanjem narave v procesu pridelovanja hrane. 

 

Mnogi prekomerno telesno težo povezujejo z videzom posameznika, a se ne zavedamo, da je nezdrava hrana predvsem dejavnik mnogih bolezni srca, ožilja ter drugih zdravstvenih težav. Posledično pa tako stroka kot širša javnost, pozivata ljudi k bolj zdravemu načinu prehranjevanja, pri čemer se mnogokrat propagira predvsem ekološko in biološko pridelano hrano.

Eko in bioživila so nedvoumen prehranski trend, ki pa ni kratke sape, saj se krepi že vrsto let. K temu pripomore predvsem večja informiranost potrošnikov in vse večja dostopnost takšnih živil. Iz tega je razvidno, da tak način življenja postaja že nek popularen življenjski stil

Prijava na e-novice

Facebook